Príspevky: obsah ?eleza v potravinách Posted on 16.03.2007 22:46
Topic: pacienti anemia
Průměrný obsah ?eleza v některých potravinách (mg/kg)
|
Potravina |
Fe mg/kg |
|
Riasy |
530,0 |
|
Pivné kvasnice |
176,0 |
|
Pel |
90,0 |
|
orechy, semená |
Fe mg/kg |
|
Sezamové semienka |
100,0 |
|
Pistácie |
73,0 |
|
Slnečnicové semienka |
70,0 |
|
Piniové jadrá |
52,0 |
|
Mandle |
41,0 |
|
Orechy |
21,0 |
|
obiloviny |
Fe mg/kg |
|
Sójová múka |
120,0 |
|
Ry?a lúpaná |
28,0 |
|
P?enice |
43,0 |
|
Ovsené vločky |
36,0 |
|
Ovos |
45,0 |
|
Múka ra?ná vysoko mletá |
48,0 |
|
Múka p?eničná hr. |
21,0 |
|
Kukuričné zrno |
24,0 |
|
strukoviny |
Fe mg/kg |
|
Biele fazule |
76,0 |
|
?o?ovica |
70,0 |
|
Fazule |
60,0 |
|
Hrach |
50,0 |
|
Bôby |
48,0 |
|
Zelený hrá?ok |
19,0 |
|
Zelené fazulky |
13,0 |
|
zelenina |
Fe mg/kg |
|
?penát |
50,0 |
|
Pór |
28,0 |
|
Zemiaky |
13,0 |
|
?pargľa |
11,0 |
|
Kel |
10,0 |
|
Huby (?ampiony) |
9,5 |
|
Mrkva |
7,5 |
|
Kapusta |
7,0 |
|
Rajčiaky |
5,0 |
|
Cibuľa |
4,0 |
|
ovocie |
Fe mg/kg |
|
Maliny |
10,0 |
|
Broskyne |
9,5 |
|
Jahody |
9,0 |
|
Figy |
7,0 |
|
Čučoriedky |
7,0 |
|
Avokádo |
6,0 |
|
Marhule |
6,0 |
|
Hrozno |
5,0 |
|
Pomaranče |
5,0 |
|
Slivky |
4,0 |
|
Jablka |
3,0 |
|
mäso, vajcia |
Fe mg/kg |
|
Hovädzia pečeň |
90,0 |
|
Hovädzie mäso |
27,5 |
|
Jahňačie mäso |
20,0 |
|
Bravčové mäso |
17,5 |
|
Vajce |
17,0 |
|
Tuniak v oleji |
12,0 |
|
Kuracie mäso |
10,0 |
|
mlieko, syry |
Fe mg/kg |
|
Polotučný syr |
10,0 |
|
Syr ementál |
9,0 |
|
Kravské mlieko |
2,0 |
|
Jogurt |
1,0 |
|
|
| |
| Ešte nemáte konto? Môžete si ho vytvoriť. Registrovaný užívateľ má niektoré výhody, napr. manažér tém, nastavenie komentárov a posielanie komentárov s vlastným menom. |
|
Priemerné skóre: 3.71 hlasov: 156

|
|
|